Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

HMPK:n SS1000 20.-21.5.2011

 

Helsingin Moottoripyöräilijäkerho HMPK ry:n - jonka jäsen olen - kerhoilloissa pohdittiin talven aikana mm. rautaperseajoja. Muutaman ajon ajaneena pääsin kerhoillassa kertomaan porukalle IBA:sta, ajoista ja omista kokemuksista. Aika moni oli heti kiinnostunut ja vielä useampi sitä mieltä, että tuo ei ole minun juttuni.

Määräpäivään mennessä toistakymmentä lähtijää oli ilmoittautumislistalla. Ajan kuluessa muutama perui lähtönsä ja lopulta lähtöiltana Malmin Nesteelle kokoontui yhdeksän ajajaa. Mukana oli pari, joilla oli takana yhden aiemman ajon kokemus, minulla muutama enemmän, loput ensikertalaisia.

 

Lataa reitti Garmin .gdb-tiedostona


Olin suunnitellut helpon perusreitin Hki-Hartola-Varkaus-Joensuu-Pudasjärvi-Kokkola-Jyväskylä-Hämeenlinna-Hki. Kilometrejä Genimapin nopeimman vaihtoehdon mukaan 1.675 km ja lyhyimmän mukaan 1.643 km. Aikaa Genimap ilmoitti kuluvan tankkaus- ym. suunniteltuine taukoineen 23,5 tuntia, mutta emme jaksaneet viivytellä ja ajoimme maaliin jo hieman aiemmin.

Neste Malmi 20.5.2011

 

Lähtö Malmin Nesteeltä 20.5. klo 19:55

Nesteelle oli kerääntynyt mukava joukko kerholaisia saattamaan meidät matkaan. Aurinko  paistoi ja suuntasimme keulat tylsälle moottoritielle kohti Lusia ja siitä Hartolaan Jari-Pekkaan tankkaamaan. Hartolassa tien varressa näkyi joukko pikkutyttöjä heiluttelemassa suomenlippuja - haluamme uskoa, että he olivat siellä meitä varten :-)

 

Neste Jari-Pekka, Hartola

 

Sysmässä asustava kerholainen Ossy oli ajellut meitä kannustamaan Jari-Pekkaan ja napsi muutamia kuvia. Pikaiset kuulumiset ja asiaankuuluvat solvaukset vaihdettuamme jatkoimme matkaa kylmenevässä illassa kohti Varkautta ja Joensuuta, joissa molemmissa nopeat tankkaukset.

 

Kylmä aamupala Nurmeksessa ja kadonneen jalkatapin metsästystä Paltamossa

 

Olimme kerhon foorumilla jo aiemmin fiilistelleet siitä, kuinka nautimme aamupalan auringon noustessa, usvan leijuessa järven selällä ja lintujen aloittaessa aamukonsertin. Kaikki tämä toteutui, hetki oli hieno ja maisema kaunis. Käkikin aloitti kukuntansa aamiaisemme aikana. Jälleen yksi niitä hienoja tuokioita, jotka muistaa kauan tai jopa lopun ikäänsä. Paikka oli  Särkikorven levähdyspaikka.

 

Nämä maisemat jäävät mieleen

 

 

Jos pieni arvostelu sallitaan, niin aamiaishuoneen lämmitystä voisi hieman kohentaa. Nyt lämpötila oli noin +2 astetta ja kylmeni siitä vielä nollan pintaan ja paikoitellen jopa pariin pakkasasteeseen. Jo kolmatta vuotta palveluskäytössä oleva Bilteman istuinlämmittimestä nikkaroitu lämpöliivi maksoi jälleen korkeaa hankintahintaansa (9,90 e). Ikävä kyllä se ei auttanut aamiaisella, koska olisi pitänyt olla piuha kiinni mopossa ja mopon käynnissä. Eihän sellainen sovi luontoaamiaisella.

Seuraava tankkauspaikka oli Vuokatissa oleva Nesteen kylmäasema. Murphyn laki toteutui, eikä  automaatista saatu kuitteja. Tankkasimme kuitenkin ja päätimme selvitellä kuittiasiaa myöhemmin. Saahan sen loppujen lopuksi pyydettyä vaikka Nesteeltä, jos muut selvitykset eivät mene läpi ajotarkastajalta.

 


Neste Vuokatti

 

Matka jatkui kohti Pudasjärveä eli reitin pohjoisinta pistettä. Lämpötila alkoi saavuttaa siedettäviä lukemia ja kilometrit maistuivat. Jossain vaiheessa huomasin, että osa letkasta oli jäänyt johonkin eikä näkynyt enää peileistä. Pysähdyimme, odottelimme hetken ja käännyimme lopulta pahoin aavistuksin takaisin. Parin kilometrin jälkeen loppujono löytyi tien vierestä - etsimässä yhdestä pyörästä pudonnutta jalkatappia.

 

Jossain se pudonnut jalkatappi on

 

Takatappi eteen, hiukan rautalankaa ja teippiä ja matka jatkuu

 

Yksi kaveri puuttui edelleen - hän oli lähtenyt taaksepäin varmistamaan, ettei jalkatappi olisi vielä pidemmällä. Kun häntä ei kuulunut takaisin, lähdin vilkaisemaan ja hetken kuluttua näin miehen tien vierellä ja Gessun ojassa kyljellään. Vanhana kurapyöräkuskina Pekka oli päättänyt ajella pitkin ojanpohjaa etsimässä jalkatappia. Ikävä kyllä ojasta oli löytynyt vain pehmeä lätäkkö, etupyörä siihen ja pyörä kyljelleen. Äkkiä hakemaan pari miestä lisää nostotalkoisiin ja niin raskas Gessu saatiin pois uimasta. Onneksi ei muita kuin lieviä henkisiä vaurioita :-)

 

Pudasjärveltä etelään päin

 

Alkuperäinen suunnitelma oli nauttia Pudasjärven ABC:llä aamukahvit. Jalkatapin etsimiseen ja kellahtaneen pyörän nostamiseen meni kuitenkin sen verran aikaa, että olimme aikataulusta jäljessä. Kahvittelut jätettiin väliin ja matka jatkui nopean tankkauksen jälkeen kohti Kokkolaa, jossa tankattiin taas ABC:llä vähän ennen puolta päivää. Seuraava etappi oli Jyväskylä, Keljon ABC klo 15:00 ja jälleen oltiin hyvin aikataulussa.

 

Tauko Padasjoella

 

Jyväskylästä vielä Padasjoen kautta Hämeenlinnaan, jossa oltiin 17:45 ja sieltä moottoritietä pitkin takaisin Helsinkiin, Malmin Nesteelle klo 19:04. Moottoritiellä hajaantunut letka otettiin kasaan Kehä I:llä ennen Malmin ramppia ja ajettiin yhdessä maaliin.

 

Komea vastaanotto odottamassa

 

Maalissa meitä odotti hieno vastaanotto. Iso juliste toivotti tervetulleeksi ja moni kerholainen oli saapunut paikalle onnittelemaan. Se tuntui hienolta ja lämmitti, kiitos siitä kaikille.

Vielä ryhmäkuva kaikista ja paikallislehteen mukana ajaneen naismotoristin kuvausta haastattelua varten. Sitten olikin aika siirtyä kotiin päin, saunomaan, syömään ja nukkumaan.

 

Rautaperseet maalissa

 

HMPK:n rautaperseet

 

 

Lisätty:

Ajo on nyt virallisesti hyväksytty kilometrimäärällä 1635 km/1016 mailia.


©2019 layout9 - suntuubi.com